Tel nr. 0180-699226
<
>

Algemeen

Omdat de motorfietsen aan steeds strenger wordende milieu eisen moeten voldoen ten aanzien van geluid en emissie eisen zal iedere verandering aan de motor welke direct in verbinding staat met het verbrandingsproces een reactie geven in het motorisch rijgedrag.
De arme afstelling van de motorfietsen is noodzakelijk om aan de wettelijk gestelde emissie eisen te kunnen voldoen                  

 

Het eerste wat er aan een motor gewijzigd wordt is meestal de uitlaatdemper en soms ook het luchtfilter.
Deze veranderingen hebben tot gevolg dat de motor voor je gevoel harder gaat rijden mede doordat de uitlaat meer geluid produceert. Hierdoor denk je dat de motor harder gaat maar dat is meestal niet waar omdat de afstelling te arm word en het rijgedrag onder belasting afneemt.

 

Om dit probleem op te lossen en de prestatie te verbeteren zijn er carburatiekits leverbaar. Deze kits zijn leverbaar voor ieder merk en type motor van de grote fabrikanten. In deze kits zitten alle onderdelen die nodig zijn om in de carburateurs de noodzakelijke aanpassingen te kunnen uitvoeren om tot de meest optimale afstelling te komen.

 

Iedere kit heeft een Nederlandstalige montage handleiding zodat deze ook zelf te monteren is.
Indien je zelf de kit gemonteerd hebt is het aan te raden om een controletest op de testbank uit te laten voeren voor een advies over de fijn afstelling van de motor en of je de modificatie goed uitgevoerd hebt.